Flott gjennomført badehusdugnad - høsten 2018

Flott gjennomført badehusdugnad - høsten 2018

Publisert av Terje Kveen den 24.10.18. Oppdatert 22.06.21.

Det har gjennom flere år blitt utført mange og store oppgaver for oppgradering av badehuset og området i Ursvikbukta.

Badehuset fremstår nå som godt rehabilitert, med nye stålbjelker som bærende elementer, nytt dekke som både ser pent ut og er behagelig å gå på med bare føtter, og nye takrenner. Badehuset er nymalt gjennom forrige sesong og dette året. Til og med nye vimpler kom på plass i år. 

 

 Foruten de årlige aktivitetene med bøyer og badetrapper, gjensto det til høst-dugnaden å male karmene på østsiden grønne. Takket være fint vær gikk en entusiastisk, men liten gjeng i gang med jobben og leverte et kjempefint resultat.

 

 

 

De «gamle» gitterfeltene på hver side av porten og selve porten har blitt børstet og malt med hvit lakkmaling og fremstår nå  nærmest som nytt. Skiltet over porten var rimelig nedslitt, og vil i løpet av vinteren bli restaurert med ny frisk folie.

 Stien ble raket og fremstår like fin nå som etter oppgraderingen i fjor høst. 

 

 Opplagsplassen er klar for båter som skal / allerede er på land for vinteren.


Flere har sikkert observert at dusjen ikke virket i en periode og at den ble demontert. Problemet med blandebatteriet som hverken undertegnede eller en rørlegger fra leverandøren klarte å ordne, resulterte i ny dusj på garantien, like før vi ble henstilt på det sterkeste fra kommunen å spare på vannet.
Vi satser på problemfri dusj neste år. 

 

Nybrygga

Nybrygga har fremstått litt halvferdig med en avsats langs halve bryggas lengde som gjør det letter å komme ned til båtene. I år informerte vi på generalforsamlingen at styret hadde som mål å gjøre dette ferdig i hele bryggas lengde. Forberedelser ble gjort i sommer med å bestille nødvendig jern med ferdig boret hull for feste av trematerialer.

Til dugnaden ble nødvendige materialer, skruer og bolter kjøpt inn. 


 

 Jobben ble igangsatt av vellets dedikerte snekkere, som gjorde en suveren innsats. 

Men tiden for ferdigstillelse ble litt knapp. Fire av vellets pensjonister avtalte å gjøre dette ferdig nå i høst, og to onsdager ble avsatt til jobben.

 

All innsats i år har medført nær 300 effektive dugnadstimer utført av en særdeles dedikert gjeng, det sosiale i etterkant av dugnaden er ikke medregnet. 


Dekket på badehuset

Det er viktig at vi vedlikeholder dekket på badehuset best mulig. Det har siden det ble lagt nytt, blitt vasket / impregnert med grønnsåpevann – høst og vår.  Nå gjenstår det bare å gjøre også denne jobben før vinteren setter inn. Om det er noen som kan stille til en ekstra dugnad på et par timer en formiddag så tar jeg gjerne en tilbakemelding på det. 

 

 Som tradisjonen tilsier ble dugnaden avsluttet med grilling av pølser med dertil egnet tilbehør. 100 innkjøpte pølser gikk med til sultne deltagere.
Det er ikke ny rekord, men et godt bevis på at også samlingen rundt grillen etter utført jobb er viktig. 

 

Badehussjefene og styret i vellet takker alle for en kjempefin innsats!

Til dere som ønsket å delta, men ikke fant anledning denne gang: Det kommer flere sjanser…Styret Hellvikskog vel


Ola Dronsett           Torger Stubberud Jørn Bertelsen

Formann Badehussjef Havnesjef