Vårdugnad på badehuset lørdag 13.05.2017

Vårdugnad på badehuset lørdag 13.05.2017

Publisert av Sven Erik Johansson den 23.05.17.
Lørdag 13 mai var det igjen tid for den årlige dugnaden på badehuset. Det var lagt opp til et ambisiøst program med mange (nødvendige) oppgaver som må gjøres for å bevare og på enkelte områder oppgradere badehuset vårt.

Ettersom maling av en del av badehuset sto på programmet, var det en entusiastisk gjeng av frivillige som tidlig i uken vasketveggen mot vest og vasket / grønsåpe - impregnerte dekket. All svertesopp og nedfall fra vinteren ble fjernet og badehuset var klar for innrykk av ivrige velmedlemmer på lørdag.

Det ble skarpt og malt ca. halve vestveggen, takrenner ble skiftet på østsiden, og fullført med montering av nedløpsrør på søndag. Undersiden av gulvet i nordenden ble impregnert etter årevis med fukt fra den gamle dusjen, den nye dusjen er montert, de gamle fundmentene fra wirefortøyningen langs moloen er hugget i stykker og kastet i container. Råttent vindskie bord og bærebjelke under dørterskelen til to av badehus-cabinene ble også skiftet og reparert. Godt å ha snekkerkyndige medlemmer i blant oss. Bøyer og badeflåten er også på plass, så nå kan sommeren og badesesongen gjerne komme.
Nummerne på de malte badehusdørene er overmalt, men badehuskommiteen vil sørge for at de blir bli malt opp igjen med sjablong i nærmeste fremtid. Derfor ingen grunn til bekymring eller forsøk på å male selv. Før grillene ble tent sto også feing og rydding av opplagsplass, molo og stien fra Liaveien på programmet. Erfaring fra malejobben denne gang er at det nye dekket ikke var godt nok beskyttet mot maleflekker ut over gråpapiret som var lagt ut. Drypp fra penslene ned på papiret ble tråkket i og deretter spredt ut på dekket. Det var en møysommelig vaskejobb på søndag for å få fjernet mest mulig, ( en mann i fire timer) så vi må tydeligvis legge gråpapir på hele dekket neste gang og
forhåpentlig tenke litt mer som om vi sto hjemme på egen terrasse og malte!!

36 velmedlemmer med og uten badehus stilte til dugnaden på lørdag, og med forberedelser og litt jobb på søndag ble det lagt ned ca 139 dugnadstimer, det tilsvarer nesten 4 normale arbeidsuker. Imponerende.

Badehussjefene og styret i vellet takker alle for en kjempefin innsats, og til dere det ikke passet for denne gangen, det er mulighet for å komme sterkt tilbake til høsten. Da skal vi foruten å ta opp bøyer og badetrapper male resten av vestveggen på badehuset og ellers klargjøre for vinteren.